Aller au contenu
Calculer le prix

Vendre à Bol sans stock : est-ce possible ?

Wij krijgen regelmatig vragen over of verkopen via Bol zonder voorraad mogelijk is. We willen je daarom graag meer vertellen over wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten.

Bol.com hanteert strenge voorwaarden met betrekking tot de kwaliteit van verpakking, verzending en service. Dit doen zij omwille van behoud van de kwaliteit en service waarmee Bol.com zich onderscheidt van andere Marketplaces.

Kan ik verkopen op Bol zonder voorraad?

In het geval dat je producten wilt verkopen zonder voorraad via Bol kun je dit doen door middel van dropshipping. Dropshipping houdt in dat je als verkoper geen eigen voorraad hebt, maar producten direct vanuit de leverancier naar de klant verzend.

Het is dan belangrijk om goede afspraken te maken met de leverancier met betrekking tot verpakking, verzending, levertijd en service. Je dient als verkoper op Bol.com immers te voldoen aan bepaalde eisen en voorwaarden.

Waar moet je rekening mee houden als je gaat verkopen via Bol zonder voorraad?

Het is wel degelijk mogelijk om te verkopen op Bol zonder voorraad. Er zijn echter wel enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Voornamelijk het feit dat Bol.com zich voornamelijk richt op service en kwaliteit.

Een aantal belangrijke zaken om als verkoper op Bol.com rekening mee te houden zijn onder andere de maximale levertijd en de mogelijkheid tot eenvoudige retournering. Hieronder zullen we de belangrijkste zaken bespreken.

Maximale levertijd

Bol.com probeert haar klanten altijd tevreden te houden door onder andere een maximale levertijd van 8 dagen te hanteren. Verkopers die via het platform van Bol verkopen dienen te voldoen aan deze voorwaarden.

Wanneer je kiest om producten te verkopen via Bol zonder voorraad, is het niet mogelijk om jouw producten vanuit een leverancier uit bijvoorbeeld Azië binnen 8 dagen bij de klant te krijgen. Hiervoor is het tijdsbestek simpelweg te klein.

Servicevoorwaarden

Bol.com is een platform waarvan klanten weten dat ze altijd een goede service krijgen. Met betrekking tot servicevoorwaarden betekent ook dat klanten een product altijd eenvoudig moeten kunnen retourneren.

Stel je verkoopt jouw producten via Bol.com zonder voorraad, vanuit een leverancier aan de andere kant van de wereld, wordt het lastig om retourzendingen op een goedkope en duurzame manier aan te bieden. 

Internationale verzending

Terug naar het voorbeeld dat je jouw producten vanuit een buitenlandse leverancier wil gaan verkopen via Bol zonder voorraad. Bol.com laat simpelweg geen internationale verzendingen toe.

Nu zal je vast denken dat er toch heel veel producten uit China op Bol.com verkocht worden. Dat klopt, maar deze worden verkocht door verkopers die de producten uit het buitenland hebben ingekocht. Zij verzenden de producten vervolgens weer vanuit een opslag in Nederland of eventueel België.

Automatiseringsmogelijkheden

Dropshipping is een verkoopmodel dat veel gemak met zich meebrengt. Als verkoper hoef je jezelf namelijk niet bezig te houden met het orderpicken, verpakken en verzenden van producten. Dit gebeurt namelijk direct vanuit de leverancier.

Dropshippers gebruiken in dat geval meestal een geautomatiseerde koppeling tussen de webshop en leverancier om het proces te automatiseren en versoepelen. Echter heb je op het platform van Bol.com geen mogelijkheid tot zo’n koppeling.

Voor elke bestelling een belletje moeten plegen of een e-mail versturen naar de leverancier schiet uiteraard niet op.

Hoe kan ik toch verkopen via Bol zonder voorraad?

Ondanks de vele eisen en voorwaarden waar je als verkoper op Bol aan moet voldoen, is er toch een mogelijkheid om te verkopen op Bol zonder voorraad. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een Nederlandse leverancier en hier duidelijke afspraken mee maken.

Door te kiezen voor een Nederlandse leverancier heb je niet te maken met internationale verzendingen, kun je voldoen aan de maximale levertijd van 8 dagen en hebben klanten de mogelijkheid om hun producten eenvoudig te retourneren.

Het enige waar je nog iets op moet verzinnen is de geautomatiseerde koppeling tussen jouw Bol.com winkel en de leverancier. Gelukkig kunnen wij van e-tailize je hierbij helpen en verkopen via Bol zonder voorraad tot een succes maken.

Start met verkopen via e-tailize

Met het platform van e-tailize krijg je als verkoper de mogelijkheid om de verkoop van producten op verschillende marktplaatsen te automatiseren.

Dankzij meer dan 100 integraties kun je met enkele drukken op de knop productbeheer, voorraadbeheer en orderafhandeling centraliseren en automatiseren.

Daarbij zal de mogelijkheid om e-fulfillment diensten te koppelen ervoor kunnen zorgen dat het gehele proces van orderafhandeling geautomatiseerd wordt. Hierdoor kun jij je als verkoper richten op zaken die echt belangrijk zijn.

Bovendien kan ons platform je ook helpen bij het creëren en beheren van advertenties op diverse marktplaatsen. Met onze advertize- en analyze module maak en beheer je advertenties voor marktplaatsen en krijg je duidelijke inzichten om op te reageren.

Start vandaag nog met het verkopen via e-tailize en laat jouw onderneming groeien. Plan direct een demo in met één van onze growth experts en geef jouw bedrijf de boost die het verdient!

En savoir plus
Places de marché
Top 15 des places de marché pour la vente d’ustensiles de cuisine En savoir plus
Places de marché
Fulfillment by Merchant (FBM) sur Amazon En savoir plus
Places de marché
L’importance de la maîtrise des données et comment l’améliorer En savoir plus
Découvrez notre logiciel gratuitement - essai gratuit de 7 jours maintenant disponible! 👀 Start now